MIJN NAAM IS LAURA

Ik werk al jaren in de dienstverlening omdat mensen helpen mijn ding is.  Communicatie is hiervoor nodig uiteraard en ik was in den beginne niet erg bewust van wat ik mijn mond uitgooide. Ik praat dus ik besta? Zoiets? NEE DUS.
Door de jaren heen ben ik me blijven ontwikkelen. Mijzelf zoeken, wie ben ik nou wat kan ik nou en wat wil ik nou? Door in verschillende branches te hebben gewerkt zoals callcenters, de IT, revalidatie en financiële dienstverlening kwam ik achter mijn kwaliteiten. Ook leerde ik mijzelf steeds meer kennen. Ik interesseerde me altijd al voor communicatie en heb me toen verdiept hierin. Ik heb hiervoor een intensief traject gevolgd waarin ik merkte dat dit niet alleen maar je mond opentrekken was.  Hierdoor besloot ik ervoor om mijn eigen bedrijf te starten. Ik wilde vrijheid. Uiteindelijk ben gecertificeerd trainer geworden en daarna ook een hele mooie praktijkopleiding tot coach gedaan.

Toen zat ik eindelijk op mijn plek! Ik wordt nog dagelijks geïnspireerd door de verhalen van anderen en wanneer ik luister en de juiste tools aanreik, zie ik hoe mensen zelf die stap kunnen zetten naar beter. Dus met de juiste communicatie kun je grote stappen maken. Zo ontzettend tof!

Waarom is communicatie zo belangrijk?

Het mooie van communicatie is dat het alles kan maken of breken. En in jouw omgeving zie je tal van voorbeelden, de vraag is valt het je wel op?

  • ik zie het bijvoorbeeld op Facebook in een bepaalde groep. Iemand vraagt om info en er komt maar zelden een antwoord op de daadwerkelijke vraag. Let er maar eens op. Meestal gaan mensen hun mening geven terwijl de vrager alleen info wilde, feiten. Maar men beoordeelt de vrager en voor je het weet gaat het heel ergens anders over.
  • ik zie het in mijn gezin met mijn puberzoon van 19. Hij is a) een puber, b) een man, c) een zoon van zijn vader. Deze drie ingrediënten zorgen voor weinig tot geen communicatie…. tenzij ik mijn communicatie naar hem aanpas. Nu werkt het wel en wil ik hem niet vermo…. ehm achter het behang plakken.
    Disclaimer: zijn vader heeft wel leren praten hoor, hij was alleen ook zo als puber…)
  • ook zie ik het in mijn bedrijf. Wanneer ik met mijn grafisch ontwerper spreek is het belangrijk om zijn ’taal’ te spreken wanneer ik zoek naar samenwerking met hem. Hij denkt en voelt anders. Wanneer ik zijn taal spreek kunnen we ook het resultaat behalen wat ik voor ogen heb.
  • ik merk het bij de kapper. Als ik niet duidelijk kan uitleggen wat ik wil krijg ik een ander kapsel dan ik wilde.
  • wanneer je nooit hebt leren praten kun je met een partner die wel graag praat nogal gaan botsen. Dit kan je zelfs je relatie kosten.
  • Ik merkte het terwijl ik stagiaires begeleide op afstand. Ook dat maakt communicatie weer een ander ding zo’n pc voor je neus in plaats van een echt mens. Maar werkt heel goed, mits je duidelijke afspraken maakt.

Zo zie je, in al een paar simpele dagelijkse voorbeelden, dat communicatie erg belangrijk is en soms zelfs levens kan redden. Nou dat triggert mij dus en vind ik daarom zo interessant.

Communication to a relationship,
is like oxygen is to life.
Without it, it dies

~Tony A. Gaskin Jr.~

Chat openen
Hi, waar kan ik je mee helpen?