Selecteer een pagina

PSB 
Platform Studenten Begeleiding

De leerlingen komen in een bedrijfssituatie waar er van de leerlingen eigen verantwoordelijkheid, motivatie en initiatief wordt verwacht. De ervaring van Your Headstart is dat omdat deze nieuwe studenten vanuit andere situatie binnen komen (zoals de middelbare school of een andere MBO opleiding of zelfs een andere werkgever). Het is belangrijk om het verschil tussen de vorige situatie en de werkomgeving en verwachtingen en werkwijze bij uw bedrijfsschool te verhelderen.
Bij middelbare schoolverlaters zien wij ook dat men na de beginperiode motivatie verliest welke tijdens de examenperiode meestal wel weer wordt opgepakt. Wat de reden ook is u wilt als school vanaf het begin helderheid geven in wat men mag verwachten. Dit zorgt voor een voorsprong wanneer de opleiding begint.

ONDERWERPEN 

  • Zelfanalyse
  • Zelfsturing
  • Zelfpresentatie


RESULTATEN
De leerling wordt in staat gesteld de eigen kwaliteiten en talenten te ontdekken, En om ze vervolgens te ontwikkelen en succesvol aan te wenden.

DOELGROEP
De training is geschikt voor leerlingen op het MBO bij bedrijfsscholen, de mentoren, de docenten en de praktijk/werkplek begeleiders. 

WERKWIJZE

  • In een persoonlijke brainstormsessie bij u op locatie worden de details besproken om zo tot maatwerk te komen.
  • Veiligheid is key; Om nieuwe vaardigheden te oefenen en eigen te maken is het van belang dat de deelnemer zich veilig voelt.
  • Een goede balans tussen theoretische leer en ervaringsleer. Door doen ervaar je het geleerde en wordt dit beter geïnternaliseerd. De theorie onderbouwd hetgeen in de actie is geleerd.
  • Om de kwaliteit, het leereffect en het rendement van de training te kunnen garanderen hanteren wij voor de training een maximale groepsgrootte per trainer van 8 deelnemers. Afhankelijk van de grote van de groep zullen er meerdere groepen gecreëerd worden.

INVESTERING

Duur: 3 dagen
Prijs:  afhankelijk van locatie, de groepsgrootte en de inhoud, vraag hieronder een offerte aan.

Laura Winter

Trainer/Coach

Laura neemt mensen mee en met veel bevlogenheid en humor helpt ze de deelnemers hun persoonlijke leerdoel(en) te behalen.  

Meer informatie?

Vraag een offerte aan of neem contact op

Chat openen
Hi, waar kan ik je mee helpen?